CONNECTION | 连接

发表时间:2019-07-15 10:10


011c055abafbdca801218207f15611.jpg@1280w_1l_2o_100sh.jpg


连接,

是我们一直努力实现的主题。

The connection. It’s the theme that we’ve been working on.


01e2215abafbd3a8012062e316be9e.jpg@1280w_1l_2o_100sh.jpg


这个空间长36米,宽7米,是一个带状空间。在如此狭长的办公空间里,很容易产生交流互动的障碍。所以在分区时,我们将入口处放在空间的中部,空间的左右两端分成员工办公活动区和行政区。中间部分设置了会议区及自由交流区。这样一来员工和管理层的沟通物理距离都相同了。这被我们称为沟通的连接。


The length of this space is 36 meters, the width is 7 meters, it is a zonal space. In such a long and narrow office space, it is easy to create barriers to communication and interaction.Therefore, when dividing the area, we put the entrance into the middle of the space, and the left and right sides of the space are divided into employees’ office activities and administrative regions.The middle section sets up the conference area and free exchange area.It makes the physical distance of communication exchanges between Employees and Management is the same. This is what we call a communication connection.


01f6b45abafc65a8012062e39dc542.jpg@1280w_1l_2o_100sh.jpg01f6b45abafc65a8012062e39dc542.jpg@1280w_1l_2o_100sh.jpg



0191415abafbe5a8012062e3ee58b0.jpg@1280w_1l_2o_100sh.jpg



0193a15abafbe1a801218207526b48.jpg@1280w_1l_2o_100sh.jpg



我们用几个盒子来分隔或连接空间,以尽可能多地保留空间的开放性。虽然形式上是盒子的连接,但实际上是通过时间、空间的连接达到情感的连接。


We use a few “boxes” to divide or connect space to preserve as much open space as possible. Although formally “box” connection, but actually through time, space connection to achieve emotional connection.

轴测图,axon

01e06d5abafbbfa8012182076c1fb2.jpg@1280w_1l_0o_100sh.jpg

在空间色彩的选择上,我们选取了黄色和蓝色。我们觉得这两种颜色是热情和理性的象征。在黑白分明的空间里,我们通过色彩影响员工的情感。白色的墙面和地面会大幅增加空间光线的二次、三次反射。通过最节能最环保的方法增加了空间的照度,使得空间更加明亮。


On the choice of space color, we chose yellow and blue.We feel that these two colors are the symbol of passion and reason.In black and white clear space, we affect employee’s emotion through color.White metope and ground will greatly increase the second and third reflection of space light.We increase the illumination of the space by the most energy-saving and environmentally friendly method, making the space brighter.


01d6a85abafbd7a8012062e31e5a93.jpg@1280w_1l_2o_100sh.jpg



0191415abafbe5a8012062e3ee58b0.jpg@1280w_1l_2o_100sh.jpg



01cab45abafbeea801218207661a14.jpg@1280w_1l_2o_100sh.jpg



014b1a5abafbcaa8012062e3039123.jpg@1280w_1l_0o_100sh.jpg



012d095abafc19a8012062e3fc82a9.jpg@1280w_1l_0o_100sh.jpg



0179455abafc32a8012062e379c3de.jpg@1280w_1l_2o_100sh.jpg





设计公司:南京缐状建筑设计研究室
项目地址:南京市秦淮区1865创意产业园C4
项目面积:230

设计总监:许智超
主案设计:倪鹏飞
设计团队:许智超、陈雷倪鹏飞
主要材料:PVC卷材、超白玻璃、乳胶漆、金属管
摄   影:丛林
Creative director: NANJING LINEAR ARHITECTURE

Project address: C4 building, 1865 Creative Industrial Park, Qinhuai district, Nanjing.
Project area: 230

Creative director: Xu Zhichao.
Main plan designer: Ni Pengfei.
Design team: Chen lei, Ni Pengfei.
Main material: PVC coiled material/Ultra clear glass/ latex paint/metallic conduit
Photographer: Cong Lin



分享到: